Ansökan: Intressepolitisk handläggare, föräldravikariat

Krav för dig som söker tjänsten

Om tjänsten. Beskriv kortfattat dina erfarenheter till var och en av följande rubriker. Var så specifik som möjligt när du beskriver din roll i de exempel som du ger!

I rollen som intressepolitisk handläggare kommer du att arbeta med funktionsrättspolitik och skapa opinion för dessa frågor. För att lyckas med detta är det viktigt att du har erfarenhet av att ha arbetat normkritiskt med opinionsbildning kring rättighetsfrågor.

Beskriv din erfarenhet av/kunskap om att arbeta normkritiskt och opinionsbildande. Det kan vara professionellt, som aktiv i en förening eller på annat sätt.

Arbetet på Funktionsrätt Stockholms län är till stor del självständigt och i samarbete med förtroendevalda och övriga kollegor. Tillsammans med förtroendevalda kommer du att representera organisationen i samverkan med Region Stockholm och andra externa parter. En arbetsuppgift är att ta fram analyser och underlag till förtroendevalda.

Beskriv dina kunskaper av att göra analyser av politiskt styrda organisationer.
Det är viktigt att du som söker tjänsten är bekväm i att arbeta på svenska både i tal och skrift då detta är arbetsspråk på Funktionsrätt Stockholms län.

Beskriv dina kunskaper i svenska. Skriv också om du kan teckenspråk, eller andra språk. Skriv också om du är bekväm att skriva på lättare svenska eller klarspråk.
Det är ett krav för dig som söker tjänsten att du har en samhällsvetenskaplig eftergymnasial utbildning med inriktning mot statsvetenskap/offentlig sektor eller annan utbildning/yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Beskriv din utbildning och dess inriktning.
Funktionsrätt Stockholms län arbetar för mänskliga rättigheter för personer med funktionsvariation/funktionsnedsättning. Det är därför meriterande att du har kunskap genom erfarenhet om livsvillkoren och hur samhällets normer påverkar personer med funktionsvariationer / funktionsnedsättning. Dessa kunskaper kan du ha förvärvat genom personliga erfarenheter.

Beskriv kortfattat dina kunskaper.
Beskriv kortfattat dina erfarenheter av föreningsliv och arbete med förtroendevalda.
Beskriv kortfattat din erfarenhet av att arbeta processinriktat med projekt. Var gärna så specifik som möjligt när du beskriver din roll i de exempel som du ger.