Funktionsrätt Stockholms län söker intressepolitisk handläggare

Delar du vår vision om ett samhälle för alla? Nu finns det en unik möjlighet att arbeta funktionsrättspolitiskt tillsammans med oss och göra skillnad.

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för 44 funktionsrättsföreningar i Stockholms län. Tillsammans representerar vi cirka 70 000 medlemmar.

Om tjänsten

Som intressepolitisk handläggare ansvarar du för att systematiskt arbeta med att skapa opinion rörande föreningens aktuella och långsiktiga frågor. Du arbetar tillsammans med kollegor och förtroendevalda på ett normkritiskt och demokratiskt sätt.

Det interna och externa intressepolitiska arbetet är till stora delar självständigt. Du kommer utreda, ta fram underlag för informations- och/eller opinionsbildande kampanjer. I tjänsten ingår att på ett begripligt språk sammanfatta och dokumentera. Du kommer också att arbeta med att kommunicera opinionsarbetet utåt, bland annat genom att arbeta strategiskt med sociala medier. Tillsammans med kollegorna har du stor frihet att forma det intressepolitiska arbetet.

Kvalifikationer

För att kunna söka tjänsten skall du:

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av att göra utredningar
  • Har kunskap om hur normer i samhället påverkar personer med funktionsvariation/ funktionsnedsättning
  • Har kunskap om, och erfarenhet av, marknadsföring och sociala medier
  • Har erfarenhet av att arbeta processinriktat
  • Har erfarenhet av att motivera och väcka engagemang hos personer i olika åldrar
  • Har erfarenhet av att kommunicera komplexa budskap på ett enkelt sätt i tal, text och på annat vis samt att få spridning på dessa

För att tycka om jobbet tror vi att du är självständig, trivs med varierande  och föränderliga arbetsuppgifter. Du tycker också om att samarbeta med kollegor och förtroendevalda.

Rekryteringsprocessen

Ansökan görs på ett särskilt formulär. Formuläret finns i två versioner, webbformulär eller en wordfil du kan fylla i. Välj den version du föredrar. OBS! ansökningar i andra format behandlas ej. Webbformuläret hittar du här.

Formuläret som wordfil fyller du i och skickar in via e-post till rekrytering@funktionsrattstockholmslan.se.

Sista ansökningsdag är den 17 november. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Rekrytering sker löpande.

Formulären kommer att anonymiseras och ställas mot kompetenskraven (se ovan) för tjänsten. De sökande som uppfyller kompetenskraven kommer att få ett arbetsprov.

Arbetsprovet innehåller uppgifter som berör den intressepolitiska handläggarens arbetsuppgifter. De besvaras skriftligen. Efter ytterligare ett urval kallas de som gått vidare till intervju.

Förutsättningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med start i januari 2020.Vi erbjuder bland annat 35 timmars arbetsvecka, 25 dagars semester och friskvårdsbidrag. Tjänstgöring förekommer på helg- och kvällstid. Tjänsten är placerad på Funktionsrätt Stockholms län i Stockholm. Funktionsrätt Stockholms län har kollektivavtal med KFO.

Har du frågor om tjänsten kontakta Sanna Frost, verksamhetschef, sanna.frost@funktionsrattstockholmslan.se, 08-692 03 40

Har du frågor om arbetsuppgifterna kontakta Karin Aronsson, biträdande verksamhetschef/handläggare: karin.aronsson@funktionsrattstockholmslan.se, 08-692 03 47

Alla erbjudanden om rekryterings- och ansökningshjälp i samband med denna rekrytering undanbedes.