Var med på vår temadag för politiker

Små plastfigurer tävlar i häcklöpning, där häckarna är gjorda av komponenter på ett mikrochip.

Den 3 december arrangerar vi en temadag för politiker och tjänstepersoner inom Region Stockholm. De kommer att få en oförglömlig upplevelse med nya insikter om digital tillgänglighet. Ta möjligheten att påverka politikerna direkt! Vi söker medlemsföreningar som vill vara med och delta (kostnadsfritt).

Personerna som medverkar måste ha bra kunskaper om er förening och kunna besvara frågor om hur era medlemmar påverkas av otillgänglighet. Utse gärna flera personer som kan vara med, ifall någon får förhinder.

Upplägg: tanken är att göra våra frågor lätta att förstå och komma ihåg för beslutsfattarna. Vi kommer att ha olika stationer där besökarna får utföra övningar med simulerad funktionsnedsättning, till exempel ögonbindel. Övningarna ska ta högst fem minuter. Temat är datorspel och varje station kommer att stå för en viss nivå i ett fiktivt spel: en vattenbana, en ökenbana, etc. Vi fixar lokalen, men den som vill klä sig enligt temat är välkommen att göra det!

Praktisk information: Eventuell tolk eller ledsagare ordnar du själv. Certifierade assistanshundar är välkomna men måste föranmälas. Det finns kylskåp och mikrovågsugn för medhavd mat. WC/RWC finns.

Om ni inte kan vara på plats under genrepet 28/11, eller under hela tidsintervallet den 3/12, ange det i er anmälan. Ange även om ni behöver något för er station, till exempel eluttag. Under genrepet finns det möjlighet att lämna material inför den 3 dec för förvaring.

Tider, plats och anmälan

Vi har genrep den 28 nov kl. 10-12. Temadagen hålls den 3 dec kl. 13-19.
Lokal: ÅttiotvåAn, S:t Göransgatan 82 A, rum 1.
Anmäl dig senast den 11 nov: funktionsrattstockholmslan.se/temadag/

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!