Funkis-emojier👩🏿‍🦽🦾🦮

nya emojier
Några av de nya emojierna, här i Microsofts version.

I början av 2019 lades 230 nya emojier till i den gemensamma Unicode-standarden. Dessa har nu äntligen börjat rulla ut i höstens telefonuppdateringar! Bland de nya emojierna finns bland annat några som har med funktionsvariationer att göra; vit käpp, rullstolar, hörapparat, proteser och ledar- och assistanshundar.

Emojierna ser lite olika ut på olika plattformar, men tack vare den gemensamma Unicode-standarden får användare med olika mobiler och datorer samma emojier på sin skärm (om än med olika utseenden).

Alla nya emojier pĂĄ Emojipedia (ny flik, engelska).

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!