Funktionsrätt Stockholms läns riktlinjer kring Corona (covid-19)

Inom Funktionsrätt Stockholms län är vi många som är engagerade och flera av oss har underliggande kroniska sjukdomar. Det betyder att vi alltid behöver vara omtänksamma och försiktiga när det gäller att föra till exempel förkylningar vidare.

Nu behöver vi vara extra försiktiga av en allvarlig anledning. Om du eller någon i din närhet är smittad av Coronaviruset ska du stanna hemma, i enlighet med smittskyddslagen. Frågor och svar om Corona.

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla att vara uppmärksamma på symptom, även milda, och att stanna hemma om man känner sig sjuk. Det gäller både arbete och privat. Läs mer hos Folkhälsomyndigheten.

Om du känner dig sjuk eller krasslig, tänk på din egen och andras hälsa.

Möten på Funktionsrätt Stockholms län

Regeringen beslutade den 11 mars 2020 att stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer. Syftet är att förhindra tillfällen då ett stort antal människor kommer från olika delar av landet, och kanske också från omvärlden, och samlas på en och samma plats.

Vi arbetar på som vanligt med det intressepolitiska arbetet. De möten som är inplanerade kommer att genomföras förutsatt att Folkhälso-myndigheten inte kommer med nya direktiv som gör att vi ställer in.

Har du anmält dig till möten/evenemang hos oss och är lite krasslig, avanmäl dig och stanna hemma.

Har du anmält dig och känner dig obekväm med att ta dig till och från mötet så avanmäler du dig. Du väljer det som känns bekvämt och bra för dig.

Allmänna riktlinjer

För att hålla virussjukdomar borta generellt rekommenderas:

1. Tvätta händerna ofta och noggrant. Peta dig inte i ansiktet.
2. Hosta och nys i armvecket.
3. Om du känner dig krasslig, gå hem och ta hand om dig.

Här är en teckenspråkstolkad film om covid-19 (Coronaviruset) från Krisinformation.se:

https://youtu.be/bXALk4u0JoA

Vi följer utvecklingen och lyssnar på Folkhälsomyndigheten. Om läget skulle ändras och det kommer särskilda rekommendationer så återkommer vi med information om detta.

Ta hand om dig,
Annika Hässler
Ordförande
Funktionsrätt Stockholms län

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!