Gratis ”Talande webb”

Gränssnittet för talande webb
“Talande webb” är ett hjälpmedel som installeras på din hemsida, för att personer med olika funktionsnedsättningar lättare ska kunna ta till sig innehållet.

För föreningar som har en hemsida vill vi tipsa om att Funka erbjuder tjänsten ”Talande webb”, inklusive support, kostnadsfritt till funktionsrättsföreningar! 

”Talande webb” kan hjälpa besökare med uppläsning och förstoring av text, samt med visuellt fokus som läggs på en del av texten, som en läslinjal. Det går även att ladda ner långa texter som ljudfiler (mp3) för att lyssna på dem senare. Det finns stöd för översättning och uppläsning av 40 språk. Översättningen använder sig av Googles översättningstjänst, som inte är lika bra som en mänsklig översättare, men som är snabb, kostnadsfri och täcker in många språk. Det går att själv välja vilka funktioner som ska vara med, Funka har till exempel inte med översättning på sin sida, eftersom de har tagit fram egna översättningar.

För att använda tjänsten måste du först kontakta Peter Pettersson, som ansvarar för ”Talande webb” på Funka. Ange förening, hemsideadress och vilket publiceringsverktyg ni använder. Tjänsten går att använda oavsett publiceringssystem, men installationen fungerar annorlunda i till exempel WordPress och Sitevision.

Läs mer om “Talande webb” – nytt fönster

Kontakta peter.pettersson@funka.com

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!