App som hittar handikapparkering

handiplats2
Bild från handiplats.se

Nu finns en app som hjälper dig hitta handikapparkeringar i hela Sverige! Kristoffer Jälén, är en funkis-pappa som arbetar som it-konsult. Han upplevde svårigheter att hitta parkeringsplatser när han och hans rullstolsburna son åkte bil. Därför skapade han appen Handiplats, som lotsar dig via GPS i mobilen till handikapparkeringar över hela Sverige.

Kristoffer berättar själv:

– När vi är på väg till ett möte eller kanske besöker en obekant ort är det viktigt att ha reda på var handikapplatserna finns. Vanligen sitter jag och förbereder resan innan, för att se var vi kan stå någonstans, men med appen blir det lättare att anpassa planeringen. Idag är det lätt att ta upp Google Maps eller Apple Kartor på mobilen, men där saknas information om parkering för rörelsehindrade.

Appen finns där appar finns! Den kostar 25 kr. www.handiplats.se

 

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!