Välkommen Josefine, ny handläggare!

Josefine Thorén

Funktionsrätt Stockholms län har fått en ny kollega! Vi är glada att välkomna Josefine Thorén till Funktionsrätt Stockholms län, som ny intressepolitisk handläggare.

Berätta lite kort om dig själv – vem är du?

Jag har varit engagerad i rättvisefrågor sedan ung ålder och bestämde redan på gymnasiet att jag skulle ta min kandidat i mänskliga rättigheter. Sedan min examen som människorättsvetare har jag specialiserat mig på frågor inom social rättvisa och valt att jobba exklusivt inom ideell sektor. Jag har själv en förvärvad hörselskada vilket gör att funktionsrättsfrågor ligger särskilt nära om hjärtat. Jag har tidigare jobbat med funktionsrättsfrågor på kommunal och nationell nivå, och jag kommer senast från ungdomsrörelsen inom funktionsrättsrörelsen då jag var projektledare för Stoppa funkofobin samt samordnare för det nationella nätverket NUFT.

Vad ser du fram emot att bidra med på Funktionsrätt Stockholms län?

Min förhoppning är att kunna använda mina erfarenheter för att bidra till det fantastiska arbete som Funktionsrätt Stockholms län gör. Jag ser fram emot att skapa förändring tillsammans!

Kontakta Josefine

josefine.thoren@funktionsrattstockholmslan.se eller 08-692 03 42.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!