Funktionsrättspodden: konstskolan Linnéa

Två målade självporträtt

Det senaste avsnittet av Funktionsrättspodden spelade vi in på Konstskolan Linnéas 30-årsjubileumsutställning i maj. Vi besökte utställningen tillsammans med representanter från det samverkansråd med Kulturförvaltningen som Funktionsrätt Stockholms län sitter i.

I avsnittet intervjuar vi två av konstnärerna, Emilia och Tanzina, om de verk som de visade under utställningen. Vi berättar också vad Funktionsrätt Stockholms län tycker om Region Stockholms arbete med kultur – till exempel vill vi att Kulturförvaltningen ska köpa in mer konst av konstnärer med normbrytande funktionsvariationer.

På bilden från vänster: Tanzina och Emilia på sina respektive självporträtt.

Transkriberad textversion.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!