Uppdatering 2022-06-23: Tjänsten är nu tillsatt. Stort tack till alla sökande för visat intresse!
Uppdatering 2022-06-01: Sista ansökningsdag var den 31 maj 2022. Ansökningarna kommer att anonymiseras och ställas mot kompetenskraven för tjänsten. De sökande som uppfyller kompetenskraven kommer att få ett skriftligt arbetsprov, med uppgifter som berör den intressepolitiska handläggarens arbetsuppgifter. Efter ytterligare ett urval kallas de som har gått vidare till intervju.
Intressepolitisk handläggare
Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för 46 funktionsrättsföreningar i Stockholms län. Tillsammans representerar vi cirka 70 000 medlemmar.
Delar du vår vision om ett samhälle för alla? Nu söker vi dig som är samhällsvetare som vill göra skillnad.
Om tjänsten intressepolitisk handläggare
Som intressepolitisk handläggare ansvarar du för att systematiskt arbeta med att skapa opinion rörande föreningens aktuella och långsiktiga frågor. Du arbetar tillsammans med förtroendevalda och kollegor på ett normkritiskt och demokratiskt sätt.
Det interna och externa intressepolitiska arbetet är till stora delar självständigt. Du kommer göra intressepolitiska analyser, ta fram underlag för informations- och intressepolitiska utspel. I arbetet ingår att på ett begripligt språk sammanfatta, dokumentera och kommunicera det intressepolitiska arbetet utåt, bland annat i våra sociala kanaler. Tillsammans med kollegorna har du stor frihet att forma det intressepolitiska arbetet.
För att tycka om jobbet tror vi att du är självständig och att du trivs med varierande och föränderliga arbetsuppgifter. Du tycker också om att samarbeta med förtroendevalda och kollegor.
Kvalifikationer
För att kunna söka tjänsten skall du:
- Stå bakom Funktionsrätt Stockholms läns stadgar och värderingar samt principen om mänskliga rättigheter och Funktionsrättskonventionen.
- Ha examen från samhällsvetenskaplig eftergymnasial utbildning med inriktning mot statsvetenskap/offentlig sektor eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Ha erfarenhet av påverkansarbete från ideell sektor/ civilsamhället
- Kunna analysera intressepolitik utifrån normkritik och intersektionalitet
- Ha erfarenhet av att göra analyser av politiska besluts konsekvenser
- Vara bekväm med att arbeta självständigt och i team
- Vara lösningsfokuserad, prestigelös och reflekterande
Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av att arbeta mot mål
- Kunskap om hur normer i samhället påverkar personer med funktionsvariation/ funktionsnedsättning
- Erfarenhet av att samarbeta med förtroendevalda
- Erfarenhet av att göra utredningar
- Erfarenhet av att utbilda/ hålla föredrag
Rekryteringsprocessen
Ansökan görs i ett webbformulär. OBS! ansökningar i annat format behandlas ej.
Sista ansökningsdag är den 31 maj 2022. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Rekrytering sker fortlöpande.
Formulären kommer att anonymiseras och ställas mot kompetenskraven (se ovan) för tjänsten. De sökande som uppfyller kompetenskraven kommer att få ett arbetsprov.
Arbetsprovet innehåller uppgifter som berör den intressepolitiska handläggarens arbetsuppgifter. De besvaras skriftligen. Efter ytterligare ett urval kallas de som gått vidare till intervju.
Förutsättningar
Tjänsten är en tillsvidare heltidstjänst med provanställning på 6 månader. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi erbjuder 35 timmars arbetsvecka, 25 dagars semester, ledighet över jul-och nyår och friskvårdsbidrag. Tjänstgöring förekommer på helg- och kvällstid. Tjänsten är placerad på Funktionsrätt Stockholms läns kansli i Stockholm. Funktionsrätt Stockholms län har kollektivavtal med Fremia och Unionen.
Har du frågor om tjänsten kontakta Sanna Frost, verksamhetschef, sanna.frost@funktionsrattstockholmslan.se, 08-692 03 40.
Alla erbjudanden om rekryterings- och ansökningshjälp i samband med denna rekrytering undanbedes.