Lediga tjänster

Funktionsrätt Stockholms län söker intressepolitisk handläggare till vikariat

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för 44 funktionsrättsföreningar i Stockholms län. Tillsammans representerar vi cirka 70 000 medlemmar.

Delar du vår vision om ett samhälle för alla? Nu söker vi dig som är samhällsvetare som vill göra skillnad.

Om tjänsten intressepolitisk handläggare

Som intressepolitisk handläggare ansvarar du för att systematiskt arbeta med att skapa opinion rörande föreningens aktuella och långsiktiga frågor. Du arbetar tillsammans med förtroendevalda och kollegor på ett normkritiskt och demokratiskt sätt.

Det interna och externa intressepolitiska arbetet är till stora delar självständigt. Du kommer göra intressepolitiska analyser, ta fram underlag för informations- och/eller opinionsbildande kampanjer. I arbetet ingår att på ett begripligt språk sammanfatta, dokumentera och kommunicera opinionsarbetet utåt, bland annat i våra sociala kanaler. Tillsammans med kollegorna har du stor frihet att forma det intressepolitiska arbetet.

För att tycka om jobbet tror vi att du är självständig och att du trivs med varierande och föränderliga arbetsuppgifter. Du tycker också om att samarbeta med kollegor och förtroendevalda.

Kvalifikationer

För att kunna söka tjänsten skall du:

  • Ha examen från samhällsvetenskaplig eftergymnasial utbildning med inriktning mot statsvetenskap/offentlig sektor eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Ha erfarenhet av påverkansarbete från ideell sektor/civilsamhället.
  • Ha erfarenhet av att göra analyser av politiska besluts konsekvenser.
  • Vara bekväm med att arbeta självständigt och i team.
  • Stå bakom Funktionsrätt Stockholms läns stadgar och värderingar samt principen om mänskliga rättigheter och Funktionsrättskonventionen.
  • Vara lösningsfokuserad, prestigelös och reflekterande.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta processinriktat och/eller i projekt.
  • Kunskap och/eller egen levd erfarenhet om hur normer i samhället påverkar personer med funktionsvariation/funktionsnedsättning.
  • Erfarenhet av att samarbeta med förtroendevalda.
  • Erfarenhet av att göra utredningar.

Rekryteringsprocessen

Ansökan görs i ett webbformulär: ansökningsformulär. OBS! ansökningar i annat format behandlas ej.
Sista ansökningsdag är den 24 oktober 2021. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Rekrytering sker fortlöpande.

Formulären kommer att anonymiseras och ställs mot kompetenskraven (se ovan) för tjänsten. De sökande som uppfyller kompetenskraven kommer att få ett arbetsprov.

Arbetsprovet innehåller uppgifter som berör den intressepolitiska handläggarens arbetsuppgifter. De besvaras skriftligen. Efter ytterligare ett urval kallas de som gått vidare till intervju.

Förutsättningar

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi erbjuder bland annat 35 timmars arbetsvecka, 25 dagars semester och friskvårdsbidrag. Tjänstgöring förekommer på helg- och kvällstid. Tjänsten är placerad på Funktionsrätt Stockholms läns kansli i Stockholm. Funktionsrätt Stockholms län har kollektivavtal med Fremia och Unionen.

Har du frågor om tjänsten kontakta Sanna Frost, verksamhetschef, sanna.frost@funktionsrattstockholmslan.se, 08 692 03 40.

Har du frågor om arbetsuppgifterna kontakta Karin Aronsson, biträdande verksamhetschef/intressepolitisk handläggare:
karin.aronsson@funktionsrattstockholmslan.se, 08-692 03 47

Alla erbjudanden om rekryterings- och ansökningshjälp i samband med denna rekrytering undanbedes.