Vikarierande handläggare med ansvar för trafikfrågor

Tjänsten är tillsatt. Tack till alla som visat intresse!

Vill du vara med och göra Stockholms län till en plats för alla? HSO i Stockholms län – funktionshindersrörelsen i samverkan  –  är en paraplyorganisation för 44 funktionshinderföreningar inom länet. Vi söker nu en vikarierande handläggare med ansvar för trafikfrågor.

HSO i Stockholms län bedriver opinionsbildande verksamhet för personer med funktionsnedsättning och/eller kroniska sjukdomar och deras närstående. Vårt mål är ett samhälle som fungerar för alla, oavsett funktionsvariation. Vi har avtal med Stockholms läns landsting om en omfattande samverkan, bland annat kring kollektivtrafik, hälso- och sjukvård och kultur.

Vårt kansli består av åtta anställda och verksamheten rymmer också ett antal förtroendevalda som arbetar ideellt. Som handläggare kommer du i första hand att driva övergripande intressepolitiska frågor inom trafikområdet såsom till exempel kollektivtrafik. Du samarbetar med trafikförvaltningens olika avdelningar, tillväxt- och regionplaneförvaltningen och Trafikverket.

Handläggaren är föredragande inom sitt ämnesområde på styrelsen, i arbetsgrupper eller i andra publika sammanhang. Som person är du samhällsintresserad och drivs av att vilja vara med och påverka utvecklingen, skapa kontakter och att se möjligheter. Du delar funktionshindersrörelsens värderingar om allas lika värde och rätt.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning och/eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Till exempel samhällsvetenskaplig, samhällsplanering, kulturgeografi, väg- och vatteningenjör, planarkitekt.
  • Erfarenhet av arbete med tillgänglighet och trafikfrågor
  • Erfarenhet från idéburen sektor

Meriterande

  • Erfarenhet av frågor som rör funktionsvariationer och funktionshinder
  • Kunskap om politiska processer och den offentliga sektorn, särskilt Stockholms läns landsting
  • Erfarenhet av att driva intressepolitiska frågor
  • Erfarenhet av kollektivtrafiken i Stockholms län

Information om tjänsten

Tjänsten, som är på heltid, är ett vikariat som varar längst till och med 2019-03-30 med möjlighet till eventuell förlängning. Visst arbete sker på kvällstid såsom kvällsseminarier och ordförandestämmor. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns mellan KFO och Unionen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid frågor kontakta gärna:
Sanna Frost, verksamhetschef, sanna.frost@funktionsrattstockholmslan.se, 08-6920340
Annika Hässler, ordförande, annika.hassler@funktionsrattstockholmslan.se, 070-7977093

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till sanna.frost@funktionsrattstockholmslan.se. Sista ansökningsdag 18 februari 2018.

Vi undanber oss kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!