Hur fungerar ett digitalt årsmöte?

Med anledning av Coronaviruset är det just nu många medlemsföreningar ställer in eller skjuter upp olika aktiviteter. Till exempel årsmöten. Funderar ni på alternativa lösningar till att ha ett fysiskt möte?

Den 18 mars lade Civilsamhällespodden upp videon “Grunderna i att hålla ett digitalt årsmöte” på sin Facebooksida. Några av er kanske känner igen Tjarls Metszmaa i videon som mötesordförande på Funktionsrätt Stockholms läns årsmöte 2019. I den 14 minuter långa videon går Tjarls igenom vad en förening behöver tänka på för att genomföra ett digitalt årsmöte. Han tipsar både om mötestekniska detaljer och om olika verktyg som en förening kan använda.

Digitala lösningar öppnar möjligheter för vissa men kan också innebära trösklar för andra. Fundera på vilka lösningar som passar för era medlemmar så era möten blir tillgängliga för så många som möjligt.

Passa gärna på att lyssna på gamla avsnitt av Civilsamhällespodden.

Se talmanus på Civilsamhällespoddens webbplats

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!