Webbinarium: Rättighetsåret 2020 – rättighetsbärare och kunskap

alfapet-ka-740

Vilka verktyg har vi och vilka verktyg behöver vi för att arbeta intressepolitiskt med rättighetsfrågor i våra verksamheter? Funktionsrätt Stockholms län bjuder in medlemsföreningarna och kanslierna till ett webbinarium med temat funktionsrättigheter och påverkansarbete.

På webbinariet kommer vi bland annat att prata om hur vi använder oss av funktionsrättskonventionen, universell utformning och rättighetsarbete i praktiken.

Se gärna vår tidigare webbsändning om rättighetsarbete, som en introduktion. Den finns som video och som pdf: Webbsändning om rättigheter i samverkan

Tid och plats

27 maj kl. 10.00 – 10.45, via det digitala mötesverktyget Microsoft Teams. Från klockan 09.45 finns det möjlighet att ansluta sig för att mingla och testa tekniken. Eventuell tolk eller ledsagare ordnar du själv.

Microsoft Teams är lättast att använda i datorns webbläsare. Det går även att ladda ner en skrivbordsapp: microsoft.com

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!