Ordförandebrev september 2017

För mig är september nystarternas månad. När luften fortfarande är varm behövs inga nyårslöften för att börja på ny kula. Det räcker med att ledas av frågan: vad vill jag ska hända denna höst?

Här på HSO i Stockholms län avtackade vi innan sommarsemestrarna vår kanslichef Helén Johansson, som har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Vi är därför mitt i en rekrytering av en ny verksamhetschef – vi söker en driven person som kan berika oss med visioner och idéer, både inom opinionsbildning och verksamhetsutveckling.

Höstens seminarier börjar också direkt. Redan i september ska vi diskutera både arbetsmarknadsfrågor, intressepolitik och hur SLL:s nya Delaktighetspolicy ska implementeras. Under arbetsmarknadsseminariet presenteras en ny informationsbroschyr som vi har tagit fram, då den efterfrågats av våra medlemsföreningar. För att ta sig in på arbetsmarknaden och behålla ett arbete kan det vara viktigt att känna till vilka rättigheter och möjligheter till stöd som finns om du har en funktionsnedsättning. I ”En hjälp på vägen till arbete” presenteras myndigheter, företag och andra organisationer som erbjuder olika möjligheter. Vi ger även förslag på vad du kan tänka på vid ett möte med en myndighet.

Jag hoppas att vi ses snart och samtalar vidare om hur vi tillsammans kan arbeta för att göra Stockholms län till en plats för alla!

Hälsar Annika Hässler

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!