Arbetsmarknadsmässan den 18 februari

Minglande personer

Nu har Funktionsrätt Stockholms läns första Arbetsmarknadsmässa gått av stapeln! Mässan riktade sig främst till sommarjobbssugna gymnasieungdomar och på plats fanns flera Stockholmskommuner, medlemsföreningar och ett par rekryteringsföretag.

Det fanns även möjlighet att testa vår insiktsutbildning, där besökare och utställare fick chans att prova på hur det kan vara att ha en syn- eller hörselnedsättning, MS eller astma. Utbildningen är en del av den insiktsutbildning som vi, tillsammans med SRF och DHR, erbjuder bland annat till regionens olika förvaltningar. Syftet är att skapa förståelse för vilka hinder som många möts av i vardagen. Vi är glada att så många hann testa insiktsutbildningen och om du kom på någon bra idé för att illustrera fler funktionsnedsättningar får du gärna tipsa oss!

Tyvärr var bortfallet av besökare ganska stort och många anmälda dök inte upp. Vi kommer att göra en utvärdering av mässan under våren, men tanken är att ha ett återkommande arbetsmarknadsevent där våra medlemsföreningar kan vara med och informera. Vi tar gärna emot återkoppling och konstruktiva förslag på hur vi kan bredda mässan och göra den bättre till nästa år! Vi vill också veta vad medlemsföreningarna behöver för att kunna nå ut med informationen till era medlemmar.

Återkoppling om mässan och /eller idéer till insiktsutbildningen kan du skicka till info@funktionsrattstockholmslan.se

Om du är intresserad av att medverka som informatör under våra insiktsutbildningar och till exempel berätta om hur det är att ha en dold funktionsnedsättning, kontakta berit.hagstrom@funktionsrattstockholmslan.se

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!