Naturen på lika villkor

Massor av lila krokusblommor. I bakgrunden människor som rör sig på en gångväg.
Hur tillgängliga är naturupplevelserna i länet?

Våren tvekar, som vanligt, men för alla friluftsvänner vill vi tipsa om projektet ”Naturen på lika villkor”. Bakom projektet står Studiefrämjandet i Stockholm, som har samarbetat med kommuner och landsting för att undersöka och förbättra tillgängligheten i olika naturområden.

Nu erbjuder de så kallade naturguidningar, som de själva beskriver så här; ”Att inte veta om ett område är tillgängligt skapar oro, då kan det vara lättare att ge sig ut tillsammans. För att överbrygga osäkerhet att vara ute i naturen erbjuder vi naturguidningar.”

Läs mer om ”Naturen på lika villkor” här.

Max Johansson och Anders Andrae.

Funktionsrätt Stockholms län hade ett seminarium i september 2018 på ett liknande tema. Då deltog bland annat Max Johansson och Anders Andrae. Max berättade om tillgängliga grönområden och Anders berättade om hur han kom att starta sitt företag som anordnar naturutflykter framför allt för rullstolsburna. Läs mer om seminariet här!

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!