Vems konst köper regionen in?

Gröna figurer i olika former är en del av konstverket.

På årets första Samverkansråd med Kulturförvaltningen tog vi upp frågan om vems konst som blir uppköpt av Kulturförvaltningen. Vi vill i vårt verksamhetsmål att kulturförvaltningen ska köpa in mer konst av konstnärer med funktionsvariation. Ett förslag vi lämnade till Kulturförvaltningen är att vika platser för konstnärer med funktionsvariationer när de arbetar med att köpa in konst. Detta för att ge en mångfacetterad bild av skapare av konst.

Till exempel har Lars Lerin en konstkurs för personer med intellektuell funktionsnedsättning. På så sätt lyfter han in dessa personer som skapare i konsten. Hur kan regionen på samma sätt skapa möjligheter? Alla ska kunna vara vara både skapare av konsumenter av konst!

På bilden: Kulturförvaltningen Region Stockholm presenterar en ny tillfällig utställning av konstnären Hanna Blitz Heyman i montern på Odenplans tunnelbanestation.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!