Inbjudan: Hälsa – en mänsklig rättighet

Hanna Gerdes ler in i kameran. Hon har glatt, klarrött läppstift och bär stora örhängen i guld och en blus med leopardtryck.

Visste du att alla människors rätt till hälsa är en mänsklig rättighet? Och att den hänger tätt ihop med nästan alla andra mänskliga rättigheter? Men vad innebär det i praktiken? Och vad innebär ansvaret att respektera, skydda, främja och uppfylla rätten till hälsa för personer med funktionsnedsättning?

Välkommen till en interaktiv föreläsning där människorättsjuristen och folkbildaren Hanna Gerdes ger oss en introduktion till mänskliga rättigheter och rätten till hälsa!

Om Hanna

Hanna Gerdes är människorättsjurist, författare, föreläsare och grundare av Hanna and Goliath Law & Education. Hanna har tidigare arbetat som utbildningschef på Fonden för mänskliga rättigheter, politiskt sakkunnig på Statsrådsberedningen, likabehandlingsstrateg på Försvarsmakten, samt sakkunnig på Diskrimineringsombuds-mannen och Byrån mot Diskriminering.

Tid och plats

ÅttiotvåAn, S:t Göransgatan 82 A, rum Vilhelm Ekensteen.
Den 20 april, kl. 17.30–19.30.

  • Eventuell tolk eller ledsagare ordnar du själv.
  • Certifierade assistanshundar är välkomna men måste föranmälas.
  • Fotografering kommer att ske för publicering i våra olika kanaler.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!