Se Hälsan i centrum från Järvaveckan!

Fyra unga kvinnor står samlade kring två ståbord. De ser glada ut. I bakgrunden hänger en Järvaveckan-back drop.

Till Järvaveckan 2023 hade vi bjudit in företrädare för olika ungdomsorganisationer för att diskutera hälsan i centrum. Fråga var hur kan vi främja hälsan och skapa en rättvisare morgondag, med bra hälsa för alla? Studier visar att personer som bor i politiskt eftersatta områden har kortare medellivslängd än personer i andra områden. Detsamma gäller personer med funktionsnedsättningar. Detta innebär att personer som är del av en eller båda av dessa grupper hamnar i ett orättvist hälsoläge.

Diskussionen sändes live på Järvaveckan, den 31 maj 2023. I livesändningen kom inte början av inspelningen med, och texttolkningen hade tyvärr lite dålig kontrast. Därför har vi valt att publicera om inspelningen – nu i sin helhet och med valbara undertexter. Så här väljer du undertexter.

Med i diskussionen (från vänster i bild): Hajan Jabar, moderator, grundare och creative direktor på Meraki Sthlm. Malin J-son Höök, analytiker, Generation Pep. Doaa Zatara, projektledare, Unga funkisrörelsen – tillsammans är vi starka! Johanna Forsberg, ordförande Nätverket för tillgänglighet.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!