Ordförandebrev april 2018

Annika Hässler
Annika Hässler

Ibland funderar jag på hur ofta funktionshindersperspektivet glöms bort. Det blir så uppenbart att det saknas insikt och förståelse för att det blir bättre för alla om det tas med på alla områden. Det handlar inte om ovilja utan om okunskap. Om landstinget beaktar vårt perspektiv från början blir allt så mycket lättare och så mycket billigare. I stället för att i efterhand göra speciallösningar kan all verksamhet och utveckling bli till glädje för alla, redan från start.

I år är det valår och vi passar på att synas och påverka genom att vara på plats under Järvaveckan, som vi avslutar med en paneldebatt med våra landstingspolitiker. Det är ett unikt tillfälle för alla våra föreningar att presentera sin verksamhet och möta politiker. Alla 44 medlemsföreningar i HSO får möjlighet att tillsammans på ett handfast vis arbeta med politisk påverkan. Så missa inte den här möjligheten att visa landstingspolitikerna att våra frågor är deras frågor!

I detta nu arbetar vi med verksamhetsberättelsen för 2017 och ser fram emot årsmötet i maj. Ha det gott i vårvärmen!

Annika Hässler, ordförande HSO Stockholms län

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!