Val 2018: politikerutfrågning

Politiker på rad
Politikerna stod på rad för att bli utfrågade. Från vänster vår ordförande Annika Hässler, Petteri Louhema (V), Susanne Nordling (MP), Ellinor Moberg (C), Ella Bohlin (KD), Msciwoj Swigon (SD), Daniel Forslund (L) och Pia Helleday (M). Saknas på bilden: Mattias Vepsä (S).

Den 31 maj bjöd Funktionsrätt Stockholms län på politikerutfrågning. Först fick alla besökare gå en tipsrunda och fika, rätt svarsrad hittar du här. Efter det var det dags att spela Funktionsrätts-monopol! Spelet tog upp olika scenarier från verkligheten, som förhoppningsvis bjöd på insikter om vilka hinder som samhället ibland ställer i vägen för personer med olika funktionsvariationer.

Inga monopolvinnare korades, men däremot delade ordföranden Annika Hässler ut ett Funkisdiplom till den politiker som fått bäst resultat på tipsrundan, Daniel Forslund (L).

diplom.jpg
Tipsrundevinnaren Daniel Forslund (L) med Annika Hässler.

Kvällen avslutades med fiskdamm, där politikerna fick “valfiska” med ett vallöfte och sedan fick de varsin goodiebag. Vallöftena har vi dokumenterat nedan för framtida uppföljning! Stort tack till alla deltagare och besökare för en trevlig kväll!

DSC02568.jpg
Mattias Vepsä (S), i valfiskartagen.

En sammanställning av vallöftena som gavs i samband med valfisket:

  • Daniel Forslund (L): ingen ska lämnas utanför i den digitala utvecklingen. Det ska finnas valfrihet i det digitala utbudet.
  • Pia Helleday (M): Vård i rätt tid – ingen ska behöva vänta på vård.
  • Ella Bohlin (KD): Införa ett nytt specialistcentrum för endokrinologi.
  • Ellinor Moberg (C): Fast vårdkontakt på vårdcentralen. Universell utformning av samhället.
  • Petteri Louhema (V): Fri tilldelning av färdtjänstresor.
  • Msciwoj Swigon (SD): Flytta tillbaka callcentret till Sverige. Fri tilldelning av färdtjänsten.
  • Mattias Vespä (S): Minska klyftorna i Stockholms län. Pengarna som ges till vård ska gå till vård.

Susanne Nordling (MP) var tyvärr tvungen att gå innan det var dags för valfisket, så därför finns hon inte med i listan.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!