Färdtjänstens resegaranti via SMS

telefon reflekterar mångfärgade lampor

Trafikförvaltningen började utveckla en SMS-tjänst för över ett år sedan. Nu på måndag den 23 september kan man börja använda tjänsten. SMS-tjänsten innebär att resenären har möjligheten att skicka SMS till Resegarantin. De har samma öppettider som när man ringer, kl. 06.00-23.00 alla dagar och det är samma personer som tar emot samtalen som kommer att ta emot och besvara meddelandena.

Det kommer att finnas vissa begränsningar, framför allt ur ett GDPR-perspektiv, och därför är det viktigt att de som SMS:ar skickar in information om kundnummer eller sjukresekortnummer, adresser och tid för beställd resa, så att Resegarantin kan hantera ärendet och svara så fort som möjligt. Trafikförvaltningen hoppas att de kan göra en utvärdering av SMS-tjänsten i slutet på året.

SMS skickar man som ett vanligt sms på nummer 079 06 44 100.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!