Vad är Utbildningsgruppen?

En färgglad hand

Utbildningsgruppen är en av våra interna arbetsgrupper som under flera år jobbat med utbildning inom olika områden, t.ex. för Lärarhögskolans studenter, studenter för yrkesvägledning samt på ambulansmässan.

Utbildningsgruppen använder sig av ”Handen” för att illustrera våra olika områden och vad en ska tänka på när det gäller att täcka in olika diagnoser och funktionsvariationer. Handens fem fingrar representerar rörlighet, syn, hörsel, känslighet för vissa ämnen och miljöer, samt att bearbeta, förmedla och tolka information.

Utbildningsgruppen har även tagit fram stödkort för ambulanspersonal för att underlätta kommunikationen för personer med funktionsvariation och som är i behov av akut hjälp.

Just nu arbetar Utbildningsgruppen med ett nytt verktyg för medlemsföreningarna.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!