Sök vård vid symptom på allvarlig sjukdom

Läkare med stetoskopDet verkar som att färre äldre söker akutvård för stroke, propp i benet och hjärtbesvär. Det visar preliminära resultat från svenska register rapporterar Vetenskapsradion, Sveriges Radio, P1.

Thomas Lindén, chef för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården på Socialstyrelsen, säger till Vetenskapsradion att det är viktigt att den som får symptom som tyder på allvarlig sjukdom söker vård som vanligt. Den vården finns och den fungerar, säger han.

Läs artikeln här, eller lyssna på inslaget nedan:

Hjärt-lungföreningen Stockholms län

Strokeföreningen Stockholms län

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!