Hur ska alla ha råd med det digitala?

Fyra personer står på rad framför en blårappad vägg. De flesta lutar sig avslappnat mot väggen. Alla är upptagna med sina mobiltelefoner.

Det digitala samhällets framväxt har gått snabbt. Vi har aldrig haft så snabb tillgång till information, tjänster och service som nu. Möjligheterna är många, samtidigt vet vi att alla inte kan, vill eller får använda digitala tjänster. Hur gör vi för att inte skapa parallella samhällen?

Vår expertpanel diskuterar olika lösningar på hur fler kan vara digitalt delaktiga. Panelen består av representanter från myndigheter, politik, akademin och civilsamhället. Samtalet leds av Dona Hariri. Dona är utbildad jurist och har bland annat skrivit boken ”Fatta Lagen”.

Bakgrund

I vår rapport ”Från digitalt utanförskap till digitalt innanförskap” beskriver vi den digitala situationen för personer med funktionsnedsättning i Stockholms län.

Tid och plats

När: den 29 maj, kl. 16.15 – 17.00

Var: Stockholmsscenen, Järvaveckan, Spånga IP (Solhems hagväg 2). Inträde är gratis. Seminariet sänds också live på www.jarvaveckan.se 

Ingen anmälan behövs.

  • På området finns rullstolsramper, stortoa och hörselslinga.
  • Panelsamtalet kommer att teckenspråks- och skrivtolkas.
  • Certifierade assistanshundar är välkomna.
  • Inspelning/fotografering kommer att ske för publicering.

Publicerad av Funktionsrätt Stockholms län

Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshindersföreningar i Stockholms län. Vår verksamhet bedrivs framför allt i samverkansråd med Region Stockholms förvaltningar. Målet är att uppnå ett samhälle för alla!

Upptäck mer från Funktionsrätt Stockholms län

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa